Kategorier
Tankar och funderingar

Helguppdateringar -att finna tid

Regniga söndags-eftermiddagar när löven lyser starkare än solen är faktiskt lite av en favorit. Man kan gott sitta inne och titta ut på dimman genom fönstret och dricka en kopp varm choklad.

När man arbetar heltid och dessutom har tidskrävande (men roliga) frivilliga uppdrag är det svårt att finna tid för de där andra sakerna som man vill få färdiga.

Till exempel att uppdatera sina äldre WordPress teman så att de följer en mer modern standard. De fungerar ju, så, varför ska man vara där och ”pilla” ?

I bland hittar man något som kan förbättras -och ibland är det bara kul, helt enkelt 🙂

Det är alltid en avvägning -vill jag lägga ner tid på att uppdatera kod jag skrev för 5 år sedan? Eller teman som bara används av ett fåtal, men som ju ändå är lite av mina ”barn” ?

Eller förbättra ett tema med tusentals användare, och kanske riskera att deras barnteman går sönder av ändringarna? Det gäller att vara försiktig men jag vill också kunna skapa mervärde för användarna.

Ett tema som jag uppdaterat nyligen är Spooky. Spooky är ett tema för Halloween, med en spindel, skelett, ett spökslott och fladdermöss. -Allt annat än ett tema för en webbshop eller för ett småföretag, och det är det som är så kul. Att få göra något som inte är så kommersiellt gångbart, bara för skojs skull, och sedan få dela med sig av det.

Ett tema till WordPress med svart backgrund, vit text i kursiv stil och orange detaljer. Temat har bilder på en spindel och fladdermöss.

Vill du spöka ut din webbplats till Allhelgonahelgen, så kan du ladda ner spooky här.