Kategorier
Nyheter Tankar och funderingar Teman

WordPress 5.3 Releasekandidat 5

Tidigt i morse släppte släpptes WordPress 5.3 release kandidat 5, som bland annat innehåller uppdateringar för standard temat Twenty Twenty.

Ändringarna gäller främst hur block placeras och visas inuti det nya gruppblocket när de är justerade till höger eller vänster.

Även färgerna har fått en uppdatering så att backgrundsfärg och textfärg i gruppblock har en tydlig kontrast.

Detta innebär också att vi lämnar Github och att den fortsatta utvecklingen och diskussionerna sker på Trac.


I och med att vår teamledare inte kunde vara närvarande de tre sista veckorna och då vi fick information om att vi inte fick göra fler ändringar under releasekandidat 3 och 4, behövde vi istället göra många små men viktiga ändringar på mycket kort tid dagarna och till och med timmarna före releasen den 12 november.

Lite smolk i bägaren där, eller brister i kommunikation. Vi fick hjälp från Tammie Lister och Allan Cole från Automattic, men framför allt från William Patton som arbetade hårt under hela veckan och helgen för att dra i alla trådar för att vi alls skulle få göra de ändringar som behövdes.

Är det något jag skulle ha gjort annorlunda, så är det just kommunikationen med ledaren för själva releasen av 5.3, så att vi inte hade behövt pausa arbetet som vi nu fick göra.

Dels bättre kommunikation med det team som arbetar med tillgänglighet. Jag skulle ha varit tydligare med att vi behövde ta in hjälp och testare från teamet i ett tidigare skede. Jag skulle ha varit tydligare mot vår teamledare, när uppdateringar gick igenom utan att det gjordes någon analys av hur det påverkade tillgängligheten.


Men nu börjar det kännas att det bara är timmar kvar till release, skönt och fortfarande överväldigande!

Jag säger det inte så ofta till mig själv men, ja, jag är nöjd med det jag själv åstadkommit och kunnat bidra med. 🙂

Det har varit väldigt givande att få arbeta med temat och det ska bli väldigt roligt och spännande att se hur mottagandet från användarna blir.